BARAVIKAS ZIEMAI

Sēņu laiks un sācies,

Sastāvdaļas: 

1 litrs ūdens

2 ēdamk. cukura

4 tējk. sāls

3 gab. lauru lapas

6 zirnīši melno piparu

4 gab. krustnagliņas

3 gab. maltā kanēļa (½ tējk.)

3 tējk. etiķa esences 70%

Ja nepieciešams lietot 5% etiķus, pēc tam nepieciešams 800 ml ūdens un 200 ml 5% etiķa. Ja izmantojiet 9% etiķi - 890ml ūdens un 100ml 9% etiķa.

Pagatavošana:

1.Uzvāriet ūdeni, pievienojiet garšvielas, pavāriet trīs minūtes (etiķus pievienojot vārīšanās beigām), noņemiet no uguns. Marināde ir gatava. (Marinādi var gatavot jau iepriekš).

2. Sēnes kārtīgi nomazgājiet, notīriet, sagrieziet diez gan lielus gabalus (es centos negriezt, bet izvēloties mazās sēnītes), ti, sabojāt aukstā ūdenī un likt līdz sākuma vārdiem, tad ūdens noliet.

3. Otrā ūdenī ieberiet sāli, vāriet sēnes, nemaisot līdz brīdim, kad sākat vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, sēnes ir uzmanīgi samaisiet un noņemiet putas. Vārīšanas beigās sēnes sāks nogrimt. Tad sēnes kārtot sterilās burkās, uzliet virsūdens un apliet ar gatavo marinādi (līdz burkas virsai).

4.Marināde iesūksies sēnītēs un vienmēr ir visa burkas vieta. Burciņu aizvērt, sēnītes glabāt ledusskapī vai aukstā vietā.

Labu apetīti!

 

Piedeva bez e vielām

Piedeva VEGETA zupām, mērcēm: burkāni, sīpoli,lv paprika,tomāti, zaļumi un sāls,

 

Ja vēlaties iegādāties, tad cena par 0,5 l ir 4,50 Eur.

Rudens piedeva- zupām, sautējumiem, gaļām utt. pēc vajadzības. Jūsu zupa būs vienkārši fantastiski garšīga pēc vasaras! Pēc šīm normām sanāk 4 litru trauks. Sastāvs: sīpoli-1 kg, burkāni-1 kg, bulgāru saldais pipars-1 g, tomāti-1 kg, daudz zaļumu, pēc Jūsu vēlmēm-dilles, pētersīlis. Pagatavošana: sīpolu un papriku sagriež sīki kubikos vai salmiņos, burkānus var sarīvēt, var sagriezt salmiņos, tomātus arī sagriez kubikos. Zaļumus vienkārši smalki sagriež. Visi sajauc un liek plastmasas maisiņos, ne lielākos, kā ~15 x 20 cm, nelielās porcijās, tin tā kā desu, jo tad būs vieglāk pievienot gatavošanas laikā. Plastmasas konteineros labāk nelikt, grūti dabūt ārā, kā arī aizņems vairāk vietas. Un šos brīnumus liekam saldētavā-sasaldējam. Par tomātiem varat nekreņķēties, tie mainīs izskatu bet garša būs brīnišķīga. Kā pielietot? Tātad vēlaties vārīt zupu, tad kad jau gandrīz zupa ir gatava, izņem no plēves šo sagatavoto sasaldēto masu un liek zupā, pagaida kamēr no jauna uzvārās un zupa ir gatava, izslēdzot gāzi. Ja tas ir otrais ēdiens, tad pievieno un samaisa uzvāra un pēc 5 minūtēm izslēdz gāzi. Vāks virsū. nedaudz paturam un tad varam jau ēst! Labu apetīti!